Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Metal Gear Solid 2 έφερε τον Hideo Kojima στα όρια της παραίτησης

*
Όσοι γνωρίζουν την ιστορία της σειράς, πιθανό να ξέρουν πως το τέλος του Metal Gear Solid 2 άλλαξε λίγο πριν τη κυκλοφορία του. Το παιχνίδι λανσαρίστηκε τον Νοέμβριο του 2001, λίγες εβδομάδες μετά τα γεγονότα της 11η Σεπτεμβρίου και υπήρχαν σκηνές όπου ένα τεράστιο πλοίο τράκαρε στο νησί του Manhattan. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Hideo Kojima μίλησε σχετικά με την πολυπλοκότητα που απόκτησε ξαφνικά η κυκλοφορία του παιχνιδιού, γεγονός που τον έφερε στα όρια της παραίτησης από την Konami.

Η 11η Σεπτεμβρίου συνέβη το 2001, πριν την κυκλοφορία του Metal Gear Solid 2. Είχαμε στείλει την τελική έκδοση, όμως στο παιχνίδι υπήρχαν το World Trade Center και το Πεντάγωνο. Κλήθηκα από το διοικητικό συμβούλιο και όλοι τρόμαξαν όταν τους εξήγησα την κατάσταση. Κανείς δεν μου έλεγε τι να κάνω, μόνο ο κος Mr. Kozuki, που διευθέτησε το θέμα.


Όταν σκεφτόμουν το τι έπρεπε να κάνω, πήγα να συζητήσω με τον κο Kozuki σχετικά με το ενδεχόμενο να αποχωρήσω από την εταιρεία. Τότε μου είπε: "Όταν κυκλοφορήσει το παιχνίδι και η κοινωνία έχει κάτι να πει, θα μιλάνε για εσέν, το δημιουργό, και για εμένα, τον άνθρωπο που το πούλησε. Δε νομίζω ότι θα πουν κάτι για οποιονδήποτε άλλο. Τι θα κάνεις; Εγώ είμαι έτοιμος για όλα".

Όταν κατάλαβα το πόσο μακριά ήταν διατεθιμένος να φτάσει, πήρα την απόφαση να το κυκλοφορήσουμε μαζί. Τα υπόλοιπα ήταν ιστορία.

Όμως μετά το λανσάρισμα, ο Kojima ήθελε χρόνο για να επανέλθει. "Ήμουν τελείως εξουθενωμένος και πάντοτε είμαι σε άθλια κατάσταση όταν τελειώνω ένα παιχνίδι. Μετά το πρώτο Metal Gear Solid δεν μπορούσα να συνέλθω και πήγαινα από το ένα νοσοκομείο στο άλλο".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*